Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε ότι εμείς και οι συνεργάτες μας μπορούμε να ορίσουμε cookies για σκοπούς όπως προσαρμογή περιεχομένου και διαφήμισης.

Μεταλλική Πρόθεση Προστάτη

ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΘΕΤΗΡΑΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΥΨΗΛΟΥ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟY:

Αντιμετώπιση με την τοποθέτηση Μεταλλικής Πρόθεσης - (STENT) Προστατικής Ουρήθρας Memokath 028

memokath-prostate

- Συχνά και ειδικά σε ασθενείς προχωρημένης ηλικίας, συναντούμε την ύπαρξη ενός μόνιμου καθετήρα στην ουροδόχο κύστη με όλα τα επακόλουθα για τους ίδιους και το περιβάλλον τους. (συχνές επισκέψεις για αλλαγή, αντιβιώσεις με ανάπτυξη ανθεκτικών μικροβιακών στελεχών, σηπτικές επιπλοκές πολλές φορές κρίσιμες για την διαταραγμένη κατάσταση της υγείας τους, περιθωριοποίηση στο σπίτι, κοινωνική απομόνωση, πόνοι απο σπασμούς της ουροδόχου κύστεως κ.λ.π.)

- Οι ασθενείς αυτοί φέρουν τον καθετήρα για πολλούς λόγους, αλλά συχνά λόγω αναισθησιολογικής αντένδειξης για προστατεκτομή οποιουδήποτε είδους, θεωρούμενοι υψηλού κινδύνου για οποιαδήποτε νάρκωση, περιοχική η γενική.

- Η μεταλλική πρόθεση Memokath 028,αποτελεί μία εναλλακτική λύση στον μόνιμο καθετήρα, αποτελούμενη απο βιοσυμβατό μεταλλικό κράμα σε σχήμα σπιράλ και σε διάφορα μεγέθη ανάλογα με τό μέγεθος της εκάστοτε ουρήθρας. Τοποθετείται με ειδικό πλαστικό εισαγωγέα μέσω απλής και ανώδυνης κυστεοσκόπησης ΧΩΡΙΣ ΝΑΡΚΩΣΗ. Η τοποθέτηση γίνεται υπό όραση μέσω του οπτικού τηλεσκοπίου του κυστεοσκόπιου και αφορά την περιοχή απο την αρχή (κυστικός αυχένας) ως το τέλος της προστατικής ουρήθρας (σφιγτήρας). Αφού τοποθετηθεί, εγχύεται θερμό υγρό των 60 γρ.περίπου μέσω του κυστεοσκοπίου και η πρόθεση διαστέλλεται για να παραμείνει στην θέση της. Ο ασθενής παραμένει κλινήρης για μικρό χρονικό διάστημα (1-2 ώρες) και αφού ουρήσει ικανοποιητικά εξέρχεται ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΟΣΗΛΕΙΑ.

 

- Η πρόθεση αυτή δεν ενσωματώνεται στην ουρήθρα και ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ με την έγχυση ψυχρού υγρού απο το κυστεοσκόπιο, σε περίπτωση που δεν έχει τοποθετηθεί σωστά η έχει μετακινηθεί.

- Ο έλεγχος μετά την τοποθέτηση γίνεται με απλή ακτινογραφία η και υπερηχογράφημα,που πρέπει να επαναλαμβάνεται στους 6 μήνες και κατόπιν ετησίως .

- ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ αφού η σωστή τοποθέτηση και χωρίς την συνύπαρξη στενωμάτων ουρήθρας δεν περιλαμβάνει αιμορραγικούς χειρισμούς.


- Αντενδείξεις:

  1. Ενεργός ουρολοίμωξη. (πρέπει να προηγηθεί προσπάθεια στείρωσης των ούρων)
  2. νευρογενής - άτονη κύστη. (δεν έχει την δύναμη εξώθησης των ούρων. Επί υποψίας πρέπει να προηγηθεί ουροδυναμικός έλεγχος).
  3. λιθίαση ουροδόχου κύστεως, μεγέθους μη αφαιρούμενου με απλή κυστεοσκόπηση. (το λιθιασικό περιβάλλον θα προκαλέσει λιθοποίηση της πρόθεσης και απόφραξη.
  4. Ογκοι - θηλώματα κύστεως
  5. Μεγάλος μέσος λοβός προστάτη. (όταν δεν επιτρέπει την ομαλή έκπτυξη της πρόθεσης με συνέπεια γωνίωση και απόφραξη).

- Η πρόθεση εισάγεται αποστειρωμένη - μιάς χρήσεως - με το σετ τοποθέτησης της και χρειάζεται προέγκριση απο τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία.